Sådan fjerner du mos fra græsplænen

Mos er fint i skovbunden, men hjemme i haven vil vi hellere have græs. Er din plæne mere mos end græs, skal du læse med her, hvor vi giver dig vores bedste tips til at fjerne og forebygge mos i græsplænen.

Guide til at fjerne mos i græsplænen

Mos dukker op, når græsplænen ikke trives. En glad plæne er den bedste forebyggelse. Men er du allerede mosramt, må du i gang med at fjerne mos, så græsset får lys og luft til at gro. Følg vores guide til at fjerne mos i græsplænen:

Sådan fjerner du mos i græsplænen

Har du en overskuelig have, kan du fjerne mos med en almindelig rive med jerntænder. Når du befrier plænen for mos, får de sunde græsplanter og deres rødder al det lys, luft og vand de har brug for til at vokse sig stærke.

Er haven større, kan du med fordel bruge en plænelufter eller vertikalskærer, som skærer plænen op og river mosset fri. Så går det lidt hurtigere.

Hvornår er det bedst at fjerne mos?

Du kan fjerne mos hele året, så længe det er tørvejr. Men vil du have naturens hjælp til arbejdet, skal du fjerne mos i marts/april, hvor græsset begynder at vokse og mosset er tørt. Så frem med riven på en tør forårsdag, hvor mosset slipper let og græsset får en hel vækstsæson til at overtage herredømmet.

Guide til at forebygge mos i græsplænen

En tæt græsplæne holder mosset væk. Det lyder let – men hvordan holder man en tæt græsplæne? Følg vores guide til at forebygge mos i græsplænen:

Brug topdressing til at lappe en træt græsplæne

Normalt bruges topdressing eller plænedress til at jævne huller og rette græsplænen op, når sommeren er ved at være slut. Men du kan også bruge topdressing, efter du har fjernet mos fra græsplænen. Når mosset er væk, vil det være tydeligt at se de tomme pletter, hvor græsset har brug for en ekstra hånd.

Lav din egen topdressing: Topdressing er en blanding af kompostmuld og sand (to dele muld og én del sand) tilsat græsfrø.

Brug naturlig gødning til at forebygge mos i græsplænen

Sæt fart på græsset med gødning.

Tip til naturlig gødning af græsplænen: Lad det afklippede græs ligge på plænen, når du har slået græs. Det fungerer som kompost og giver næring til græsset.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *