3 efterårsopgaver i drivhuset

I efteråret er der mindre gang i drivhuset. Men det betyder ikke, at det står stille. Der er nok at gøre, selvom det ikke er højsæson for drivhushøst. Her får du 3 ting til din efterårstjekliste for drivhuset.

1. Ryd op i trætte drivhusplanter

Nogle af drivhusets planter er sikkert begyndt at visne, mens andre stadig kæmper for at levere det sidste. Klip de færdige planter ned, så der bliver lys og luft til de få grønne, der lever lidt endnu. En ekstra bonus: Når du fjerner døde planter, er der mindre mad til svampe og utøj.

2. Giv sarte planter ly i efterårskulden

Når efterårskulden begynder at sætte ind, kan du med fordel bruge drivhuset som ly til frostfølsomme planter.

Nogle planter skal ind i stuen, for at klare vinteren. Men mange af de små krydderplanter som fx rosmarin, citronverbena og laurbær kan sagtens overvintre i drivhuset. Grav planterne op af jorden og sæt dem i en stor plastikbalje. Tilsæt gerne lidt kompost og grav baljerne ned i jorden i drivhuset. Senere kan du beskytte planterne med tørre blade og når frosten for alvor kommer, kan du dække planterne til med fiberdug.

3. Rengøring og vedligehold af drivhuset

Når du har ryddet op i trætte drivhusplanter, bliver der måske plads til en lille hovedrengøring? Efteråret er et godt tidspunkt at få spulet alle drivhusets hjørner og kanter, så svamp og skadedyr ikke får lov til at overvintre.

Det er også i efteråret, mens kulden er til at holde ud, du skal begynde at realisere dine drømme for den kommende sæson i drivhuset.

Tænk tilbage på sidste sæson. Var der noget, som ikke fungerede optimalt i drivhuset? Noget, som irriterede dig? For lidt gulvplads eller for få kroge i loftet? Så er det nu, du skal gøre noget ved det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *