Plantning og pasning af Storkenæb

Storkenæb er yndig og hårdfør på samme tid. Det er en flerårig plante og så er den bivenlig. Der er i det hele taget meget godt at sige om Storkenæb. Læs med for tips og tricks til plantning og pasning af Storkenæb.

Guide til plantning og pasning af Storkenæb

Storkenæb er en taknemmelig plante. Den kan plantes hele året og kræver ikke meget for at trives. Den er god som bunddække med busket løv og smuk med høje stilke og dekorative blomster i blå, lilla, hvide eller rosa nuancer. Følg vores guide til plantning af Storkenæb:

Plantning af Storkenæb

Storkenæb kan i princippet plantes hele året, hvis du ellers kan få jorden til at makke ret. Men forår og efterår er nok de bedste tidspunkter, hvor jorden er mest medgørlig og planten har tid til at få godt fat, inden varmen eller frosten sætter ind.

Når du skal plante Storkenæb, starter du med at grave et hul og løsne jorden lidt. Fyld hullet med vand og vent til vandet synker. Tjek at rodnettet på storkenæbet ikke er alt for kompakt og sæt planten i hullet. Dæk til med jord og giv den godt med vand. Sådan.

En nyplantet Storkenæb skal have rigeligt med vand (og gerne lidt kompost i det tidlige forår), men når først planten har etableret sig i jorden, klarer den sig selv.

Pasning af Storkenæb

Storkenæb er en flerårig og hårdfør plante. Det betyder, at du kun behøver at plante den én gang – så har du Storkenæb i haven år efter år. Måske får du endda flere Storkenæb end du regner med, da den også kan finde på at så sig selv.

Storkenæb overlever fint det danske vejr året rundt og kan gro på stenskrænter, i sandjord og hvor du ellers kan finde på at sætte den. Så længe jorden er nogenlunde tør, så har den hårdføre plante det fint. Den trives bedst i sol, men kan også gro i skygge.

Når først Storkenæb er etableret, er den meget nem at passe. På en meget tør sommerdag, bliver den glad for lidt vand. Men ellers klarer den sig selv. Storkenæb skal ikke beskyttes hen over vinteren – den skal bare have lov til at visne og starte forfra til foråret. Du kan godt plukke visne blomster af i løbet af sommeren og forlænge blomstringen lidt, men når først den er afblomstret, kommer den ikke igen før næste sæson.

Tip til beskæring af Storkenæb: Hvis du synes, at dine Storkenæb ser lidt triste ud sidst på året, kan du vælge at beskære dem. Men du kan også lade dem stå og nyde synet af smukke frøstande dækket af rimfrost henover vinteren.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *